Arkiv referater
REFERATER FRA 2024
Dugnad: vårpuss, grusing av parkeringsplass, boning av gulv
Den 18. september er det Kjell Leraand som stiller opp og vasker og boner gulvet. Han har gjort dette i mange år, stor takk til ham. Se bilder hvor fint det blir.
Den 4. juni fikk vi grus fra Franzefoss som skulle planeres. Tusen takk for grusen og til de som stilte til dugnad med rive og spade og planerte vei og gårdsplass.
Den 25. april var det vårpuss både ute og inne. Rene gardiner og nypussede vinduer og raking av plen. Det er alltid trivelig med dugnad. Det ble også tid til en kaffesup og trivelig prat når jobben var gjort.
Bilder finner du her.
Årets høsttur til Inderøya
Buvik pensjonistforening og HLF-Skaun (Hørselhemmedes forbund) arrangerte høsttur til Inderøy. Det var 40 forventningsfulle deltakere som satte seg på bussen i Børsa og Buvika ein tidleg morgon. «Bussto» heiter busselskapet og hører heime i Trondheim, prima buss og sjåfør.
Første stopp på tusen var Sund Folkehøgskole. Det var etter ønske frå lederen i Pensjonistforeninga, da ein tidlegare rektor på Sund, Albert Haugsand, kom frå Gausdal da han tok til som rektor i 1948. Mange ungdom frå Gausdal har vore elevar ved skulen og en av dagens turdeltakere, Margrethe Fossland var elev ved Sund i 1954/56. Vi fekk ei orientering fra dagens rektor, Eirik Stensland om folkehøgskolen og dagens aktiviteter. Sund folkehøgskole er opptatt av miljøspørsmål, kultur og internasjonal solidaritet, og har 6 linjer: FN og internasjonal politikk, Historisk Handverk, Jazz, Kunstfoto, Solidaritet Nord og Sør og Street-food. Skolen er frå 1868, og er i dag den eldste folkehøgskolen i Norge.
Etter Sund drog vi til Nils Aas kunstverksted. Her fekk vi både sjå og høre. Vi fekk ein kort repetisjon på noe av det Nils Aas hadde gjort - skapt, som statuen av Kong Haakon den VII i Oslo og Grete Waitz utanfor Bislett i Oslo.
Deretter vart det lunsj på Jektvolden. God mat og flotte omgivelser.
Så gjekk turen til Sakshaug gamle kirke. Vi fekk ei veldig grundig orientering av Otte Vatn. Sakshaug gamle kirke er ei steinkirke fra 1100-tallet. Kirka er bygd i normannisk stil med noen gotiske trekk etter en ombygging på 1200-tallet. Da Gerhard Schøning besøkte Inderøy i 1774 fant og beskrev han en innskrift på veggen over koret: «Anno Dni 1184 blev denne Kirke bygd og beskikket til en Sogne- Kirke.» Dette knytter kirka til erkebiskop Øystein Erlendsson og dette året. Innskriften er fra en senere tid, og har gått tapt en gang mellom 1774 og 1866. Man har likevel festet lit til innskriften og året 1884 som en datering av når kirka var ferdigbygd. I tillegg til orientering fekk vi også omvisning inne i kirka.
Til slutt gjekk turen til Øyna Kulturlandskapshotell. Navnet Øyna er henta frå vikingetida, da Inderøy var en del av Øynafylket. Sakshaug gamle kirke var fylkeskirke i Øynefylket og hadde høg status fram til middelalederen, Frode Sakshaug som er eier av Øyna Kulturlandskapshotell ga oss en generell orientering om stedet og det som hadde skjedd med utbygging og dagens aktiviteter, blant anna mange brylluper. De hadde gått frå ca 4 tilsatte til i dag med 17 tilsatte, dei aller fleste i heiltid.
Rundt klokka 1900 var vi vel attende i Buvika og forhåpentligvis også i Børsa.
Bilder finner du her.
REFERATER FRA 2023
Pensjonist tur til Selbu 18. september 2023
41 personer var klar for årets tur til Selbu med avreise fra buss-stopp ved Buvik Skole kl 9:00, alle var som vanlig ute i god tid.
Første besøk var hos Langseth Kafe i Innbygda, der vi fikk servert kaffe, vafler og en tid til litt prat.
Ferden gikk så til Selbu Bygdemuseum der vi fikk innblikk i Selbu`s fortid, av guiden Brit. Uni Kjøsnes om produksjon av møllesteiner og husflid. Den kjente Selbuvotten, dens opphav og strikketradisjon. En unik steinsamling fikk vi se, med steiner fra hele verden gitt av Paul Birch som levde i tiden 1865 til 1937.
Turen gikk videre til Norsk radio og fjernsynsmuseum i Sjøbygda, hvor eier Jan Erik Steen tok imot oss til omvisning. Han ga oss en god og livlig fortellinger om radio og TV i tidligere tider, dens utvikling frem til i dag.
Sist på programmet var rømmegrøt og spekemat, riskrem og kaffe til avslutning.
En interessant og vellykket dag.
Ref. Birger Paulsen
Bilder fra turen finner du her.
REFERATER FRA 2022
Tur til Hitra mandag 12. september 2022
Årets tur til Hitra startet med avgang fra Buvika kl 9:00 og fra Børsa kl 9:15,
53 pensjonister, fylte bussen med god stemning fra første stund. Vi var også velsignet med godt vær.
Første stopp var ved Kystmuseet på Fillan, der vi fikk servert kaffe og vafler før vi ble samlet i kinosalen. Her fikk vi se en film om fiskerier ute på kysten fra tidligere tider. Deretter ble vi guidet rundt i museet hvor vi fikk levende fortalt om kystkulturen og om skipsforlis blant annet.
Ferden gikk så videre til Dolm kirke, også her med en guide som kunne sine saker. Kirka er en langkirke fra middelalderen på Dolmøya, med tykke steinvegger med romantisk stil med rundbuer. Det er det eldste eksisterende byggverk på Hitra som antas å være fra 1400 tallet. Dolm kirke har også vært rammet av fire branner ved lynnedslag. Kirka var restaurert og satt i god stand, fikk satt oss ned for å høre fortellinger om hendelser vedr. livet ved Dolmsundet. Ved siden av kirka lå ruiner etter den gamle prestegården med den frodige hagen. Vi fikk god tid til å rusle rundt å se, før vi kjørte videre.
Neste stopp var Dolmsundet Hotell hvor det var bestilt varm lunch, bestående av hjortegryte med tilbehør, avsluttning med dessert og kaffe.
På vei tilbake tok vi en rundtur på Fjellværøya, passerte Kastvika fikk se hvor Eivind Lervik og hans Astrid hadde en eiendom med en flott beliggenhet.
Avslutningen var ved Laksemuseet på Sandstad, her fikk vi se hvordan den første lakseoppdretten kom i gang og hvordan utviklingen har gått vedrørende oppdrett.
En lang men opplevelsesrik dag, vi kom hjem i god behold uten noen uhell.
Ref Birger Paulsen
Bilder fra turen finner du her.
REFERATER FRA 2021
Julebord på Tangen torsdag den 2. desember 2021
Årets julebord hadde meget stor deltakelse, 64 personer med kjøkkenpersonalet og musikere.
Julematen ble også i år levert av Lykkja Kro, og maten ble servert to ganger. Prisen var kr 300,00 for medlemmer.
Underholdning ved Stein Nilsen, Knut Leraand og Per Olav Øiaas. Det er meget bra underholdning og det skapte god stemning.
Vi hadde tidligere i høst tillyst en Quiz-kveld, som ikke ble noen suksess, avlyst. Vi tok derfor sjansen på å bruke noen av spørsmålene for julebordets gjester. Det er vanskelig å si om dette falt i smak hos alle, men mange var ivrige etter å svare.
Det var i år som tidligere år også åresalg. Det var 2 omganger og alle årene var utsolgt. Det var ca 40 gevinster, som vil si 20 i hver omgang.
Foreningens leder Birger Paulsen var forkjølet og kunne dessverre ikke delta.
Konklusjon er likevel at julebordet var vellykket. Når det gjelder antallet, er 64 deltakere i meste laget.
Bilder fra julebordet finner du her.
Torsdagstreff på Tangen den 4. november 2021
Første torsdag i måneden har Buvik pensjonistforening fast møtedag på Tangen. Torsdagstreffet er åpent for alle, men medlemmene har fortrinnsrett. 56 medlemmer, 2 ikke medlemmer var tilstede. Pris kr 50 for medlemmene og kr 100 for ikke medlemmer.
Torsdagstreff på Tangen i novemer var i sang- og musikkens tegn med Jan Borseth som underholder. Jan Borseth underholdt med flott trekkspill og sang, det var melodier fra Sven Ingvars og Evert Taube. I andre avdelingen var det allsang og Jan Borseth hadde med egen sanghefter.
Serveringen var Wrap fra Lykkja kro i Buvika. Kjøkkentjenesten går på omgang og denne gangen var det Gunda Lereggen, Oddny Eide, Ekteparet Bjørg Kjellrun og Odd Jomar Blåsberg som var «kokker».
Lederen i Buvik Pensjonistforening orienterte litt om den økonomisk situasjon for både Tangen som utleiested og Pensjonistforeninga. Sjøl om det har vore lite utleie i 2021 og lite aktivitet i Pensjonistforeninga i 1. halvår, så økonomien tilfredsstillende. Pensjonistforeninga har søkt om støtte i de aktuelle nasjonale støtteordninger, stimuleringsmidler med kr. 23.279,00 og fra SpareBank 1 SMN, samfunnsutbytte på kr. 15.000,00. Utleie situasjonen for resten av året ser meget bra ut.
Denne torsdagen var det også åresalg med mange fine gevinster. Det var bra stemning og godt humør..
Bilder fra torsdagstreff finner du her.
Torsdagstreff på Tangen den 7. oktobet 2021
Første torsdag i måneden har Buvik pensjonistforening fast møtedag på Tangen. Torsdagstreffet er åpent for alle, men medlemmene har fortrinnsrett.
Torsdagstreff på Tangen i oktober var i sang- og musikkens tegn. Serveringen var god lapskaus fra Lykkja kro i Buvika.
50 pensjonister i Skaun kommune fikk høre elever fra Skaun kulturskole. Det var 5 elever som framførte fine sanger flerstemt og i tillegg spilte de piano og gitar. Ingeborg Blækkan og Johanne Jensen framførte John Lennons «Imagine», Saule Dobrovolske og Bea Jensen sang to Billie Ellish låter, «My future» og «8», mens Anna Lina Venæs framførte «I lost a friend» av Finneas. Til slutt sang og spilte de sammen ABBA sin låt: «Slipping through my fingers».
Videre hadde Pensjonistforeningen engasjert Stig Anders Bjørgum til å underholde med gitarspill og sang, med mulighet for allsang.
Kjøkkentjenesten går på omgang og denne gangen var det Kari Bjørnstad, Per Arne Sinnes, Ole Hammer og Astrid Lervik som var «kokker».
45 medlemmer, 3 ikke medlemmer var tilstede. Pris kr 50 for medlemmene og kr 100 for ikke medlemmer.
Det var åresalg og mange fine gevinster, spesielt flotte blomster. Det var bra stemning og godt humør.
Bilder finner torsdagstreff finner du her.
Torsdagstreff på Tangen den 2. september 2021
Første torsdag i måneden har Buvik pensjonistforening fast møtedag på Tangen. Torsdagstreffet er åpent for alle, men medlemmene har fortrinnsrett.
Det ble servert karbonade smørbrød og kaker. Kjøkkenpersonalet denne torsdagen var Vera Kvarsnes, Oddny Eide, Eli Sveistrup og Ingrid Mauseth.
Det er vanligvis et variert program og denne gangen var underholdningen av Televimsen og det var allsang. God Stemning
39 medlemmer, 2 ikke medlemmer og en underholder var tilstede.
Pris kr 50 for medlemmene og kr 1000 for ikke medlemmer. Det var åresalg og mange flotte gevinster. Det var bra stemning og godt humør.
Bilder fra torsdagstreff finner du her.
Grøtfest på Tangen den 24. juni 2021
Første torsdag i måneden har Buvik pensjonistforening fast møtedag på Tangen. Torsdagstreffet er åpent for alle, men medlemmene har fortrinnsrett.
Rømmegrøten ble levert av Lykkja Kro i Buvika. Spekematen ble innkjøp av Pensjonistforeningen.
Det er vanligvis et variert program og denne gangen var Sveinung Tennfjord, sokneprest i Buvik kirke invitert til å underholde. Han var her som Sveinung og underholdt med sang og gitarspilling.
41 medlemmer, 3 ikke medlemmer og en foredragsholder var tilstede. Pris kr 200 for medlemmene og kr 250 for ikke medlemmer.
Det var utlodning med loddsedler og ikke åresalg. Gevinstene var 2 fruktkorger fra Coop Extra i Buvika og Kiwi i Buvika. Fra Buvik Mølle var det forundringspakker og en enda en forundringspakke pluss at alle blomstene ble loddet ut.
Det var bra stemning og godt humør. Vi håper nå at Korona er over og at vi kan fortsette med torsdagstreff første torsdagen i måneden.
Bilder finner du her.
Tilskudd fra Sparebank 1SMN
Vi har mottatt kr 15.000,00 fra SpareBank 1 - Samfunnsutbytte.
Vi har dessuten mottatt Stimuleringsordning for frivillighetssektoren. Utbetaling av penger fra Lotteri og stiftelsestilsynet kr. 23.279,00
Vårpuss den 27. april 2021
I er merkelig år det det meste dreier seg om korona var det godt å treffes til vårpuss på Tangen. Da er det håp om at samfunnet og Tangen kan åpne etter hvert. Trivelig stund.
Bilder finner du her.
REFERATER FRA 2020
Korona
Fra 12. mars 2020 og ut året ble livene og aktiviteten vår i stor grad preget av koronapandemien. Aktiviteter ble avlyst og vi blo oppfordret til å være mest mulig hjemme.
2020 Datakafè oppsummering
Oppsummering fra Datakafè høst
Oppsummering fra Datakafè vår.
10. mars 2020 Besøk på tirsdagskafè av kiropraktor Jonas Dretvik
4. mars 2020 Kulinarisk kulturkveld
For 4. gang arrangerte Frivilligsentralen i Skaun kommune i samarbeide med Buvik pensjonistforening «Kulinarisk kulturkveld» for våre nye landsmenn og andre interessert. Denne gangen var det hele 12 nasjonaliteter som var representert, og til sammen var det rundt 80 tilstede. Frivilligsentralen hadde ansvar for program og mat, mens Buvik pensjonistforening holdt lokaler.
Først underholdt Ingeborg Blækkan med sang og Einar Jensen med gitarspill. De framførte «Brigde over Troubled Water» av Simon & Garfunkel med innlevelse.
Servering fra et gedigent bord med bare utenlandske retter.
Det mest underholdende og inkluderende er sannsynligvis «Quizen». Der ble de nye landsmennene plassert sammen med lokale størrelser. Mange spørsmål, både noen lette og andre vanskelige. Et spennende spørsmål var: «Asia er den største verdensdelen. Hvor mange Norge tror du det er plass til i et Asia.» I alt var det 20 spørsmål, og premien til beste gruppe var en pose med Twist, som ble delt med så mange det var biter til.
Til slutt spilte en av de aller nyeste landsmennene en gitarstubb med sang. Rosha Vole er fra Malawi og har vært i Norge i 2 uker.
Nok et vellykket samarbeid mellom Frivilligsentralen og Buvik pensjonistforening.
11. februar 2020 Engelskkurset "Flyplassengelsk"
Kurset er på 4 kursdager a` 2 timer. Innholdet i kursene er hverdagsengelsk med nyttige ord og uttrykk fra dagliglivet. Dette egner seg for nybegynnere eller som en fin repetisjon for alle som kan litt fra før. Kurset er et samarbeid mellom Buvik pensjonistforening og Skaun frivilligsentral.
Det var 10 personer tilsdede første kursdag. Vi startet med te/kaffe og en presentasjonsrunde. Vi bruke litt tid på alfabetet med uttale. Vi så på noen Youtubevideoer, noen laget av Siri og noen av lærer Ingrid. Litt hjemmelekse ble det også. Utmerket oppstart under ledelse av Siri Grøttjord.
Det har vært 11 deltagere og vi har vært på flyplassen, kjørt drosje og bestilt mat. Vi har fått mange tips om bruk av Google Translate og Youtubevideoer der det er mye å lære. Vi har også planer om å treffes på Tangen og trene på å snakke engelsk fremover.
28. januar 2020 Vinterkulturuka på Tangen
Vi hadde gleden av å høre kåseriet av Marvin Wiseth "Det er viktig å ikke våkne sengeliggende". Stein og Piop underholdt med sang og musikk. Det var over 60 forventningsfulle personer som hadde møtt opp. De var meget fornøyde da de dro hjem.
Vi fikk høre utrolig mange kloke ord av Marvin. Det er viktig å tenke positivt for at vi skal trives godt med oss selv . Det er både godt for helsa og påvirker vår levealder da positive mennesker lever lengre enn surpomper. Vi eldre må ikke godta at vi blir stengt ute på grunn av alder. Vi må tørre å gjøre det vi har lyst til uavhenig av hva omgivelsen mener, det er ett av privilegiene med å bli gammel. Hvorfor blir vi kaldt seniorer eller pensjonister, det er fint å bli kalt gammel når det er det vi er?
Det er viktig å unngå ensomhet (pensjonistforeningen har kaffe, vaffel og god tid til prat.) Det er viktig for noen å holde det vi har ovenfor snippen vedlike (pensjonistforeningen har bokutlån). Noen er mer opptatt å holde vedlike det nedenom snippen (pensjonistforeningen har sterk og stødig). Marvin var også opptatt av utenforskap (pensjonistforeningen har Datakafè som er viktig for at vi kan henge med i det digitale samfunnet).
Det viktigste er det vi gjør selv for å bli lykkelig, det er ingen andre som kommer og gjør oss lykkelig. Vi må kose oss med det vi liker å gjøre.
REFERATER FRA 2019
2019 Datakafè oppsummering
Oppsummering fra Datakafè vår.
Oppsummering fra Datakafè høst.
10. desember 2019 tisdagskafè
På tisdagskafè i dag hadde vi besøk av Espen Tørseth. Han spilte og sang for oss og hadde med julehefte som han leste litt fra. Dette er en fin tradisjon like før jul.
11. november 2019 HLR og hjertestarterkurs
I dag har det vært kurs i hjerte & lungeredning og bruk av hjertestarter på Tangen. 26 personer deltok. Stort engasjement. Hjertestans kan ramme alle, uansett alder, og uten forvarsel. Ved bruk av hjerte-lungeredning og hjertestarter øker mulighetene til å overleve med mer enn 50%. Kursleder Eivo AS v/Einar Volden. Kurset var veldig lærerikt og kursleder Volden var engasjerende.
29. oktober 2019 tirsdagskafè
I dag fikk vi besøk av pensjonister fra Posten. Eivind og Marit tok med en hyggelig gjeng som spiste vafler og drakk kaffe. Det var fullt opp rundt alle bord på Tangen i dag og stor stemning. Vi fikk også besøk av enhetslederen for kultur, fritid og frivillighet i Skaun kommune, Knut Andrè Bjerke. Han presenterte seg og sin enhet og svarte villig på alle spørsmål. Vi satte stor pris på at han tok seg tid til å komme. Vi har et godt samarbeid med hans enhet og håper det vil fortsette. Vi har jevnlig kontakt med, Elin, Steinar og Siri som kom innom en tur.
15. oktober 2019 dugnad ute og inne
Det var i underkant av 20 personer samlet til dugnad på Tangen. Det ble ryddet på uteområdet. Takstein ble stablet i uthuset. Utemøbler ble tørket og satt på plass for vinteren. Inne ble det vasket og pusset og vintergardinene ble hengt opp. Etterpå ble det en trivelig stund rundt bordet med rester av rømmegrøt, spekemat, kaffe og sjokolade. Takk til alle medlemmer som er så ivrige på dugnad.
23. september 2019 Veitavandring i Trondheim
Det var 16 forventningsfulle personer som tok bussen til Trondheim. Vi skulle på vandring i veitene med Helga Røhme som guide. Det ble en flott tur i fint vær. Helgas store kunnskaper om veitene ble formidlet til oss på en utmerket måte. Vi fikk et interessant besøk i Klemetskirken. Ferden sluttet med god servering i Hornemannsgården.
2. september 2019 Høsttur tul Storlidalen i Oppdal
Mandag 2.sep. kl 09:00, reiste fra Buvika en fullastet buss pensjonister fra Buvik Pensjonistforening i samarbeid med Skaun Hørselslag, 47 stk i antall, til Storli Gard i Storlidalen i Oppdal. Underveis fikk vi se den store utbyggingen av E 6 i Soknedal, med tunnel og bruer på kryss og tvers, imponerende. Vi hadde stopp på Fagerhaug for strekk på fotan og tissepause noe som gjorde godt for de fleste. Underveis ble det gitt litt historie om Oppdal av Helga Røhme. Ved Oppdal stasjon ble Gunda Lereggen plukket opp, (hun var på hjemstedet sitt) Gundas orienterte oss om lokalhistorie og navn på plasser vi passerte underveis, vi fikk også et glimt av hennes hjemplass.
Værprognosene var ikke de beste for dagen, men da vi nærmet oss dalen ca kl 11:30 skinte solen og det ble registrert + 16 grader ute fra bussjåføren. Ved ankomst var alle kaffetørste og vi fikk servert Wenche`s kanelsnurrer og kaffe så mye vi klarte. Det gikk unna og kjøkkenet hadde full hyre med trakter`n, kaffen smakte fortreffelig. Vi ble presentert for flere turforslag av vertskapet og de fleste fikk se seg rundt både litt langt og litt kortere turer. Vi ble begeistret for den åpne naturen og flotte fjellene. Flere kunne tenke deg en tur hit en annen gang. Vi fikk sitte ute hele tiden med flott vær mens vi ventet på middag, som skulle bestå av badsturøkt lammelår, brokkolipure, sursøt gulrot, brun saus og poteter. Det ble servert i to omganger og rikelig med mat, jeg tror alle ble god og mett. Dessert: Panna cotta med jordbær og krydderkokte epler, etterfulgt med kaffe. Lammelåret var fra egen besetning, videreforedlet på garden.
Før vi dro tilbake ca 17:30 fikk de som ønsket handle fra gardens eget utsalg, det gikk på kjøttprodukter men mest fra lam og øl som var produsert på garden.
Vi fulgte samme rute tilbake med en stopp på Fagerhaug. En behagelig sjåfør fra Melhus Turbuss, så vi følte oss trygg på hele turen. Vi ankom Buvika ca kl 21:00 og tilbakemeldinger som ble gitt, var dette en vellykket tur.
Til slutt vil Buvik Pensjonistforening takke Skaun Hørselslag for sponsning av buss.
25. juni 2019 Tur til Ruglråen
Den 25. juni hadde Buvik pensjonistforening en tur med utradisjonelt mål. Vi kjørte privatbiler til Vondgrovsvegen og Råen. Flere medlemmer har sist vinter lest bøkene av Rolf Engan om Salome, hennes mann Iver og deres etterkommere. Salome (1759-1848) levde i en canyon Ruglråen ved elva Rugla. Stedet er kalt Salomeråen. Salome og Iver hadde 6 barn. Den ene dattera Gunhild Iversdatter Råen flyttet til Skaun og ble gift med Anders Olsson Husby. 2 av Salomes barnebarn var noen av de første som emigrerte til Amerika og dette er godt beskrevet i bøkene til Rolf Engan.
Når vi ankom Råen fikk vi en fin orientering av Rolf Engan. Det var litt duskregn. Vi var 14 personer som tok den lange nedstigningen og fikk blant annet se restene av Salomes eldhus. Etter å ha sett oss om der nede og fått en utmerket guiding av forfatteren av bøkene, koste vi oss med kaffe på låvebrua. Turen opp er både lang og bratt med alle kom seg velberget til toppen. Vi fikk fine bilder av alle på trappa på Råen da vi kom opp. Etterpå gikk turen til Hessjøen med besøk på Turftvollen til enkel servering.
Den som ønsker å se hvordan det er i Ruglråen finner video: NRK, Ut i naturen 1997; Juvets hage.
8. mai 2019 Markering i Buvika
8.mai 1945 er frigjøringsdagen i Norge da tyske militære styrker kapitulerte etter at de siden tirsdag 9. april 1940 hadde okkupert landet i fem år under andre verdenskrig.
Med dette som bakteppe ønsket Buvik Pensjonistforening å markere det som skjedde 11. juni 1940. 12 Hudsons fly tok av fra Sumburgh på Shetland med kurs for Trondheim. På havna i Trondheim lå det tyske slagskipet Scharnhost, 3 jagere og et par forsyningsskip. Målet for de 12 Hudsons flyene var å bombe slagskipet, men over Trondheim ble de møtt med kraftig motstand fra bakken og i tillegg tyske fly som hadde tatt av fra Værnes.
To av skipene på havna ble truffet, men med små skader.
Ett av flyene fra Shetland ble truffet i stor høyde og gikk i spiral ned i Gaulosen mellom Mølla i Buvika og Steinshylla på Byneset. Flyets fører sersjant Georg Wiiliam Robson landet i sjøen etter å ha hoppet ut i fallskjerm, men han ble aldri funnet. Skyter John Craig ble med flyet ned i dypet. To andre ombord landet med fallskjerm i henholdsvis Øyåsmarka og på Raumyra på Kvernberget. Den ene ble tatt av tyskerne, mens den andre kom seg over til Sverige etter 9 dager på flukt. Han som ble tatt til fange ble løslatt etter freden.
Til minne om Georg Wiiliam Robson og John Craig fikk bygdefolket i Buvika satt opp Bautaen for Fred og Frihet i 1986.
Tidligere var det blomsterseremoni hver 17. mai, men i år ønsket Buvik Pensjonistforening en vri og inviterte 6 og 7. klasse ved Buvik skole for en orientering om det som skjedde 11. juni 1940 og med en blomsterhilsen på 8. mai - frigjøringsdagen.
Leder for Buvik Pensjonistforening, Birger Paulsen holdt orienteringen og ønsket at elevene skulle følge opp dette.
Blant tilhørerne var Linzee Duncon fra Scotland. Hennes bestefar ble også drept under 2. verdenskrig her i Trøndelag, og ligger i dag begravet på Stavne krigskirkegård.
Birger Paulsen opplyste at flere fra Buvika satte båt på sjøen for å prøve å redde de som var med flyet, men måtte gjøre vendereis på grunn av at de tyske flyene angrep de lokale båtene. Vraket av flyet er lokalisert på ca. 50 meter djup.
Buvik Pensjonistforening ønsker at dette skal bli en årlig seremoni hver 8. mai.
Tur til Thamshavnpaviljongen og Bårdshaug herregård på Orkanger mandag 11. mars 2019
32 vitebegjærlige personer var med på ovennevnte besøk. Helga informerte med betydelig innsikt om den navngjetne familien Thams.
Vel fremme tok vi plass i selve paviljongen og ble underholdt av Kjetil Kroksæter (tidl. sportsjournalist i Adresseavisen) som med stor sakkunnskap fortalte om familien Thams og dennes betydning for verdiskapningen i regionen. Likeledes fikk vi inngående kjennskap til familiens opprinnelse samt utdannelse og grunder- implementering. Imponerende mennesker!
Etter lunsj holdt Gunnar Lysholm (tidligere ordfører gjennom mange år i Orkanger) en humørfylt informasjon om familien i forlengelse av det Kroksæter hadde fortalt.
Lenge før den moderne ferdighusproduksjon så dagens lys ble det fra Orkanger eksportert ferdighus over hele verden. Ganske utrolig! Krumtappen var selvfølgelig arkitekten Christian Thams som foresto planleggingen og produksjonen. På det meste arbeidet det 300 mann på sagbruket.
Vi ble dessuten til del en meget interessant omvisning i den opprinnelige bygningen med mange humørfylte anekdoter fra Gunnar Lysholms side. En meget minneverdig og givende opplevelse.
Referent Knut Størkersen
Vinterkulturuka 29. januar 2019
Det var godt over 60 personer som hadde møtt opp for å høre Åsbjørg Ryeng fra Trondheim på bandoneon og Martin Casal fra Buenos Aires på gitar. En fantastisk konsert som trollbandt oss tilhørere, både musikken og ikke minst fremføringen.
Referat finner du her.
REFERATER FRA 2018
Datakafè den 7. november. 2018
Det var 19 som møtte opp for å lage fotobok. Lærerikt og artig. Wenche forklarte på en måte slik at vi alle forsto. Så fikk vi hjelp av Siri og Wenche til å komme i gang. Vi fortsetter neste uke med å rydde og overføre bilder slik at vi kan få en utmerket bok alle sammen.
Integrering og trivsel 2018
En kveld i uka er det treff på stua i 2. etasje på Tangen. Her er det personer fra Syria, Marokko, Eritrea og Kongo. Det er stor variasjon i alder og norskkunnskaper. Det er begrenset med plass så det maksimale antallet deltagere er 7. Det er ca 1. times jobbing og så er det kaffe og tilbehør etterpå. Trivselsfaktoren er kjempestor og tilbudet er meget godt mottatt.
Buvik pensjonistforening gir et tilbud om norskopplæring med sikte på å integrere våre nye landsmenn i kommunen. Her gis et innblikk om Trøndelag fylke, nærmiljøet og dens industri. De fire årstider er tema og Trønderværet som hører med til de ulike årstidene.
Små dikt som handler om et f eks. baker, visualisere med å spise boller, store og små og noen med sukker på. Lille persille: smake og hva det brukes til. Dikt om kroppen, dikt om følelser osv. Små dikt som fokuserer på begrepsforståelse. Det arbeides med fargelære å skape et felles akvarellbilde.
Malerkurs på Tangen. Lørdag den 22 og søndag den 23. september 2018 var det malerkurs på Tangen.
Kari Marie Schrøtter var kursleder. Det var 5 deltagere som var veldig fornøyd med kurset. Det ble en trivelig og lærerik helg for de fremmøtte.
Digital festival på Tangen den 19.9. 2018
14 personer var møtt opp for å høre Ingrid Ericson fra Trøndelag fylkesbibliotek undervise oss i temaet digital hverdag. Veldig interessant da digitaliseringen berører oss alle. Det er viktig at vi har såpass med kunnskap at vi kan holde oss oppdatert for å kunne kommunisere med det offentlige og kunne delta i samfunnsutviklingen.
Grøtfest på Tangen den 21. juni 2018.
Ca 60 personer kom for å kose seg med nydelig rømmegrøt med tilhørende spekemat. Praten gikk livlig rundt bordene og det så ut til at alle trivdes. Stor stemning under trekningen av flotte gevinster som vi fikk av næringsdrivende i kommunen og fra medlemmer.
Museumsbesøk og besøk i Skaun kirke den 26. april 2018 ble en stor suksess.
Turen startet på nedlagte Melby skule og videre til Skreddarhaugen bygdemusem. Turen ble avsluttet i Skaun kirke. Referat fra utflukten finner du her.
Torsdag den 15. mars var det FORTELLERKVELD PÅ TANGEN.
Birger startet med å vise bilder og viste hvor Kari og Kari hadde vokst opp. Kari Marie Schrødter og Kari Rolseth fortalte deretter om sin oppvekst i Buvika. Det var veldig interessant for oss tilhørere. John og Kari Rolseth spilte og sang. folk fulgte engasjert med.
Tirsdag den 30. januar 2018 arrangerte vi konsert med Christin Hoff og Åsmund Flaten som et ledd i vinterkulturuka. Det ble utrolig fin og trivelig stund for de ca 60 som var tilstede. Underholdningen var utmerket og både sanger og opptreden traff publikum. Det kom forslag om at de kunne holde på helt til kvelden. Det ble også en del allsang. Kaffe og godkake fra Kapto ble det også.
REFERATER FRA 2017
Tirsdagskafe den 28.11.2017
Vi hadde avduking av bildene som vant fotokonkurransen. Vi hadde bestilt tre bilder på akustikkplater. De to heldige vinnere er Astrid Brochs med bilde av katt og vinterbilde fra Djupsjøen og Berit Vikvald med vinterbilde fra Hemnkjølen. Flotte bilder! Skaun hørselslag og Buvik pensjonistforening har delt kostnadene med bildene og gavesjekkene til vinnerne.
Fortellerkveld på Tangen ble arrangert den 16.11.2017.
et var litt over 40 fremmøtte. Det ble en trivelig kveld med mange gode historier, fine bilder og stor stemning. Stor suksess som vi skal gjenta.
Datakafe på Tangen den 8. november 2017.
et var 18 personer tilstede. Felles tema i dag var Vipps. Siri orienterte oss. Her ble det stort engasjement og stor stemning. Ikke alle fikk til å laste ned Vipps appen da vi ikke hadde med BankID brikken. Det er flere som skal vi gjøre dette hjemme. Buvik pensjonistforening har også fått Vipps så nå får vi trene oss når vi skal kjøpe vafler og årer.
Torsdagstreff den 2. november 2017.
Det var 32 personer som hadde funnet veien til Tangen. Blant disse var Vera Kvarsnes. Hun fikk stor takk fra Buvik pensjonistforening ved leder Birger Paulsen for kr 10.000,- . Dette beløpet var en gave til vår forening fra Børsa og Viggja pensjonsjonistforening som nylig ble nedlagt. Her er bilde av Birger og Vera. Det var tradisjonell bespisning og sang og musikk av Knut Størkersen. Åresalg med fine gevinster er alltid like populært.
Kurs i bruk av hjertestarter.
Mandag den 9. oktober hadde vi kurs i førstehjelp og bruk av hjertestarter. Hjertestans kan ramme alle, uansett alder, og uten forvarsel. Ved bruk av hjerte-lungeredning og hjertestarter øker mulighetene til å overleve med mer enn 50%. Kursleder Eivo AS v/Einar Volden. Det var 8 kursdeltagere. Kurset var veldig lærerikt og kursleder Volden var engasjerende.
Datakafe den 4.10. 2017 hadde tema musikk, lydbøker og podcast.
Siri Grøtjord hadde et lydhørt publikum da hun hadde introduksjon i temaet. Etterpå hjalp vi hverandre med små og store utfordringer. Dette er lærerikt. Velkommen til alle!!!!
Datakafè den 27.09.2017
Tema er sosiale medier. Vi var så heldig å få eksperthjelp av Elizabeth Navarro og Siri Grøjord. Etter engasjementet i salen å dømme er det et stort behov for informasjon om dette temaet. Det blir flere onsdager med informasjon om dette. Vi får øve oss litt hver for oss imens. Onsdag den 4.10. er det musikk og bøker som er tema.
Sjåfør 65+ Trafikksikkerhetskurs
Som lovet i vår arrangerer vi et nytt oppfriskningskurs over 3 dager. Kurset er populært nå også. Det er mange lydhøre sjåfører tilstede på Tangen. Kursleder er Nils Mosdal, Orkdal trafikkskole. Her er noen bilder fra den 20. september. Neste kursdag er 27. september kl 13:00.
Busstur til Stiklestad den 27. juni 2017.
Med 50 påmeldte startet turen fra Børsa kl 08.30 og fra Buvika kl. 09:00, vi fikk 3 sykdomsforfall i siste liten, men 47 personer var klar for tur. Det var medlemmer fra nedlagte Børsa og Viggja pensjonistforening, Skaun Hørselslag og Buvik Pensjonistforening.
Turen innover E6 gikk fort og turens leder Birger Paulsen hadde ordnet med flere aktuelle spørsmål om Trondheim og Trøndelag. Vi kom frem til avtalt tid ca kl. 10.45 og fikk strekt på føttene før kaffe og vafler ble servert i restauranten. Vår guide kom og tok oss med til Stiklestad Kirke for omvisning. Utenfor kirka ble vi fortalt historien om hvorfor kirka ligger der den ligger, ikke på en høyde som alle andre kirker men på det laveste punktet i området. Historien mener at det var på dette stedet slaget sto og Olav falt, vi fikk en fin orientering om Olav den hellige og hans betydning for kongeriket Norge, med mange fortellinger om slaget i 1030 og hendelser vi ikke hadde hørt om tidligere. En meget kunnskapsrik guide og en god forteller.
Omvisningen fortsatte opp i det nye langhuset “Stiklestadir”, der med historien om Tor og Odin, Frøya var også med i fortellingen som fruktbarhetsgudinnen. Bålet var tent og det var en riktig god stemning, vi fortsatte til amfiet der spelet foregår og statuen av Olav den Hellige. Været svingte fra sol til regn og ikke den beste temperaturen, men vi fikk en fin omvisning.
Middagsbufeen sto klar og den smakte fortreffelig nok med mat til alle, flere gode desserter og nok med kaffe. Vi tok oss god tid og praten gikk godt rundt bordene og det så ut til at alle trivdes.
Kl 14:30 var det klart for hjemreise, vi la turen innom Verdal sentrum, videre innom Levanger sentrum før vi la ut på E6 igjen. Det ble en stopp ved lysstøperiet i Vuddudalen sør for Åsen, stoppen skulle vare i 15 min. men reiselederen fikk klar beskjed om at denne måtte vare lenger, å slik ble det. Undertegnede fortalte om navn på plasser vi passerte underveis, da Verdal har ofte vært besøkt av familiære årsaker og har blitt godt kjent på denne distansen.
Vi ankom Buvika kl 17:30 og vi takket for laget til samtlige både bra Børsa og Buvika.
En meget behagelig sjåfør fra Busscharter i Levanger, som gjorde turen til en fin opplevelse.
Rømmegrøtdag på Tangen 22. juni 2017.
Tradisjonen tro feiret vi sankthans med grøt og spekemat på Tangen. Det var 54 personer tilstede. God mat, trivelig selskap og mange fine sponsede gevinster fra firma i kommunen. Liste over gevinster og vinnere finner du her. Grøten ble levert av Foss selskapsmat og spekepølse og pæreskinke var kjøpt på Coop Ekstra. Kaffe og prinsessestang smakte også godt. Takk til kjøkkenpersonalet som bidro til en utmerket kveld.
17. maifeiring på Tangen 2017.
Det ble en trivelig feiring av 17. mai på Tangen i år også. Buvik musikkorps kom på frokost og de spilte for oss som takk for maten. Etterpå var det mange som kjøpte seg kaffe, snitter og kaker. Mye trivelig prat i en rolig og avslappet atmosfære.
Takk til If Trygghetsfond.
Buvik pensjonistforening var så heldig å få tildelt kr 10.000,- fra If Trygghetsfond for å arrangere kurset Sjåfør 65+. Det var Peder Hegerberg som overrakte oss sjekken på siste kursdag den 10. 5. Vi takker så mye. Tilskuddet førte til at vi kunne arrangere kurset gratis for pensjonister, både medlemmer og ikke medlemmer. Det var over 30 personer tilstede på hver av de 3 dagene. Enagsjementet var stort og Nils Mosdahl fra Orkdal trafikkskole gjennomførte kurset på en utmerket måte. Vi har planer om å kjøre et tilsvarende kurs til høsten, oppstart 13. september.
Sjåfør 65+ kurs 2017.
Buvik pensjonistforening arrangerer et trafikkopplæringskurs på Tangen i 3 onsdager. Onsdag den 3. mai var det 31 lydhøre sjåfører tilstede. Nyttig for alle. Kursleder er Nils Mosdahl, Orkdal trafikkskole.
BESØK AV 3. TRINN VED BUVIK SKOLE.
Tirsdag den 4. april 2017 var vi så heldig å få besøk av elever fra 3. trinn ved Buvik skole. Sammen med dem var Elin Snøfugl og Håvard Kaasbøll.. Det ble en trivelig stund med flinke elever som sang og danset.
BESØK AV 3. TRINN VED BUVIK SKOLE.
Tirsdag den 7. mars 2017 var vi så heldig å få besøk av 15 elever fra 3. trinn ved Buvik skole. Sammen med dem var Elin Snøfugl og Hanne Mette Romundstad. Det ble en trivelig stund med flinke elever som sang og danset.
KULINARISK KULTURKVELD
Kulinarisk kulturkveld den 16. mars 2017 ble en stor suksess. Det var ca 100 personer tilstede. Alle koste seg med kjempegod mat i trivelig selskap. Felespilling og quiz ble også godt mottatt av de tilstedeværende. Takk for god mat og fint opplegg Siri. Bilder fra en minnerik kveld:
Datakafè.
Vi vil forsøke å dele inn våre samlinger på Datakafè i 4 interessegrupper. Vi har fått forslag på en generell gruppe, en gruppe som arbeider med bilder, en gruppe som arbeider med slekt og slektsforskning og en gruppe som arbeider med min historie. Hvis du har forslag til andre grupper kom gjerne med forslag
Vinterkulturuka
Mandag den 30. januar 2017 var det konsert på Tangen med Theres Ulvan i forbindelse med Vinterkulturuka Flott konsert og alle den ca 60 som var tilstede storkoste seg.
Tirsdagskafè
På tirsdagskafè den 24. januar hadde vi besøk av Åse Krystad og Bjørn Willardsen som underholt oss med sangskatter av Egil Monn Iversen. Mange fremmøtte koste seg med gode vafler og kaffe og høre på fin underholdning.
REFERATER FRA 2016
Datakafè.
Onsdag den 14.12. 2016var årets siste Datakafè for året. Det var 12 fremmøtte i tillegg fra Aleksander og Simen fra Skaun ungdomsskole. Vi fikk besøk av Astrid Larsen Volden og Jan Eskild Sundsøy fra Orkdal sparebank som informerte oss om BankID. BankID er legitimasjon/sikker identifikasjon når vi skal bruke Internett. BankID brukes når vi skal utføre banktjenester, sjekke trygdeutbetaling fra NAV, sjekke skatten på ALTINN, kontrollere våre helseopplysninger og resepter, se og endre våre forsikringer og mye, mye mer. BankID er noe bør alle ha og vi skal trene mer på bruken når vi starter Datakafè igjen den 11. jaunar.
Kurs i slektsforskning startet tirsdag den 29. november 2016.
Finn Karlsen er kursleder. 18 spente deltagere fulgte med med stor interesse.
Mandag den 28. november 2016 var det Bokhjørne på Tangen.
Boka vi hører nå er Folket på Innhaug av Anne Karin Elstad. Av de 8 påmeldte var vi 5 tilstede på stua på Tangen denne dagen. Vi treffes her hver mandag kl 11.
Onsdag den 9.november 2016 startet Datakafè på Tangen.
Datakafè arrangeres i et samarbeid med Buvik Pensjonistforening og Skaun frivilligsentral. Målet med Datakafè er at vi skal lære å mestre bruken av PC, nettbrett, Ipad og mobiltelefon, alt etter vårt eget behov. Det er et fleksibelt opplegg der vi får hjelp fra instruktører og ved at vi hjelper hverandre. Datakafè er åpen for alle og du er hjertelig velkommen.
Torsdag 22. september 2016 var det fortellerkveld på Tangen.
Fortellerkveld på Tangen var en del av Metusalemsfestivalen. Spenningen var stor på forhånd. Gunn May Paulsen ønsket velkommen og hun hadde også med et brudebilde som var tegnet av en av krigsfangene på Øysand. Hun viste oss også en fin utskåret stav laget av en fange. Begge deler tilhører Marit Bøgeberg.
Skuespiller Kine Bendixen ledet arrangementet. Hun fortale også historier for Odd Bye om da krigen startet og for Olav Wikerøy om båtbrann.
Per Åge Estenstad fortale med innlevelse om oppveksten i Buvika å 50 tallet. Han hadde også med en gammel platespiller og spilte gamle slagere som det ble allsang til. Han fortale også en historie for Jarle Hansen om "mobbing" på Ila smelteverk.
Kjell Dagfinn Øyås som fortalte historier fra Buvik skole basert på notater fra Bernt Øyaas. Han krydret historien med mange andre gode fortellinger. Historiene ble fulgt av bilder fra gamle dager og mange kjente seg igjen.
Arnold Øyås fortale fra da et fly styrtet i fjorden under krigen. Arnold fortale om flyet som ligger i godt bevart i fjorden også i dag.
Torsdag den 16. juni 2016 var det Rømmegrøt og spekemat å få kjøpt på Tangen.
Det ble en trivelig grøtdag på Tangen iår også. Bra oppslutning og nydelig rømmegrøt levert av Buvik kafè. Etterpå ble det kaffe med kringle fra Ferdly. Trivelig ettermiddag.
Tirsdagskafè den 8. mars 2016.
Stort oppmøte og høy trivselsfaktor på tirsdagskafèen i dag også.
Det smaker med vafler og kaffe og ikke minst en trivelig prat. Den nye bibliotekarenGunn-May Paulsen var i fult arbeid.
Vinterkulturuka 2016.
I år som i fjor hadde Buvik pensjonistforening arrangement på Buvik kafè i anledning vinterkulturuka. Mandag 1. februar holdt Anne Sjøbakk konsert og trollbandt publikum med sin sang.
Anne Sjøbakk er opprinnelig fra Trondheim, men i dag er hun bosatt på Oppdal. Hun har en årrekke gjestet teater, kulturhus og kirker rundt om i Norge. Hun sang flere melankolse og stemningsfulle sanger. Et flott arrangement som ble avsluttet med gode historier fortalt av Birger Paulsen, Evind Stende og Per Åge Estenstad.
REFERATER FRA 2015
Torsdagstreff og juletrefest torsdag 8. januar 2015 kl. 15.30.
Vi synger jula ut og Ingebrikt Lien beriker oss med orgelspill til " sang og omkring juletregang ". Siri Grøtjord kom fra Frivilligsentralen. Smørbrød, kaffe, kake, hygge, snakke, prate, mmm. Åresalg – masse gevinster.
Rømmegrøt på Tangen 5 juni 2015.
Tradisjon tro, ÅPENT HUS og SALG av RØMMEGRØT på TANGEN, Torsdag 5 juni fra 15:30 og utover hele ettermiddagen.
17. mai 2015 på Tangen.
Flaggheising på Tangen, Kranspålegging ved Minnebautaen. Tale. Korpset spiller. Servering av mat og kaffe til voksen-korpset. Etterpå er det åpent hus, salg av kaffe og kaker for de som vil mens de venter på folketoget eller før Skaunhallen åpner.
Allsang på Tangen 3 april 2015.
Det er Alf Prøysen-år i år. Underholdning og Allsang på Tangen med Stig A Bjørgum. Gratis inngang og bevertning. Åresalg med masse gevinster. Prate, Hygge oss, Drikke Kaffe, Tangen-nytt.
"Minikonsert"
Konsert på Tangen, torsdag 6. mars kl 15:30. Kvintetten, kjent fra “Damenes aften” i Buvika, underholder på medlemsmøtet.
REFERATER FRA 1999
Bilder og beskrivelse fra bussturen Trondheimsfjorden rundt via Skarnsundbrua og Vanvikan den 12. august 1999.
Hilsen fra Marit Onsøien Strøm:
De hadde muligens et stopp på Jægtvolden på Inderøya med kaffe eller lunsj. Men ved steinen som ble satt opp til åpningen av Skarnsundbrua 19.12,1991, hadde de en stopp. Der har noen tatt et bilde, nr. 7, der personene ved steinen kanskje kan gjenkjennes. Fra venstre står bussjåføren arm i arm med Stein Nyutstumo,Ludvik Snøfugl og helt til høyre Ola “Bakka”. Jeg har prøvd å finne navn på noen, og kanskje kjenner dere noen.
Pappa Bjarne hadde foreslått for turkomitéen at de skulle høre om ordføreren i
Leksvika kunne bli med og fortelle litt om kommunen. Dette ble nok møtt med skepsis, for de mente at dette kunne de ikke plage ordføreren med, en travelt opptatt mann! Og kanskje kostet det noe også: Pappa prøvde så godt han kunne å overtale dem, han sa til slutt at dette skulle la seg gjøre. Han skulle ordne det, for han kjente forresten ordføreren godt, ettersom det var svigersønnen hans.
Så da de kom til Leksvika gikk Einar om bord i bussen, og fortalte villig om både bygda og kommunen, industrien og gründeren Bjørn Lyng. Og ikke minst ulvehistorien om soldaten Anders Solli som ble drept av ulv inne på Leksvikskogen 1612. Tror Nakstad var spesielt interessert i denne historien, som i ettertid viser seg å være en bløff, ifølge boka som Per Tømmerås har skrevet. Det finnes visst ei vise om ulvedrapet også. Og det er satt opp en bauta til minne om «hendelsen».
På turen utover til Vanvikan fikk de en grundig gjennomgang av
Industrieventyret i Leksvik, og mange fikk nok kjennskap til en del de ikke visste fra før.
Ved ankomst til Vanvikan ble det servert middag på Landgangen restaurant/ pub/kafe, kjøttkaker i brun saus med tilbehør, dessert og kaffe. Jeg fikk også være med, så det ble mye mimring om tidligere år i Buvika!
Bilde 1:
Fra venstre Lars Sørensen, pappa Bjarne, Ivar Leraand “Søstu”, usikker på damene, på motsatt side: Kristine Sørensen i blårutete skjorte, Ragna Sørensen og “Titti” Øwre.
Bilde 2:
Ekteparet Nakstad, Kari Haugum, stående bussjåfør, Einar og Marit Strøm, Anette Harang og Bjarne Onsøien.
Bilde 3;
Einar, Anette og Bjarne
Bilde 4:
Paret Nakstad og Kari Haugum, Einar, Lilly Leraand, Anette og Bjarne.
Bilde 5:
I rød jakke Tora Hammer og Ingvar Hammer.
Bilde 6:
Her er det selvbetjening: Pappa har forsynt seg, og satte stor pris på både maten og turen! Damene som vender oss ryggen er Kristine Sørensen og Ragna Sørensen, i rød jakke er det kanskje Stein Nyutstumo.
Beste hilsen fra Marit
Bilder fra turen finner du her.